Skip to content


Platen

De plaatindustrie neemt wel een bijzonder plaats in in de houtsector. Dit is te wijten aan het feit dat de plaatindustrie, binnen de houtcyclus, verwante producten uit andere houtverwerkingsindustrieën omzet in duurzame producten. Zo wordt een natuurlijk product gerecycleerd en geoptimaliseerd waardoor houtplaten in feite een nobel product zijn, dat veelvuldig gebruikt wordt in andere toepassingen (meubels, decoratie, bouw, vloerbekleding…) en waarbij ook gezorgd wordt dat de koolstof voor lange tijd vastgezet wordt in het hout. Het is een intelligente toepassing die verder gaat dan omzetting in energie en houtrestafval vermijdt.

Onze verschillende plaatproducten

  • De gecertificeerde platen
Gecertificeerde Pavatex-platen

Gecertificeerde Pavatex-platen

Door de FSC- en PEFC-logo’s herkent men meteen de producten die gemaakt werden van hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en gecertificeerd volgens de regelgeving van de FSC en het PEFC. Het overgrote deel van onze houtplaten zijn exclusief afkomstig uit gecertificeerde bossen en bedrijven, die gaan voor een duurzaam en verantwoord beheer van ’s werelds bospatrimonium.

Ons aanbod bevat de volgende houtplaten:

De Medite MDF-platen zijn volledig vlak wat zorgt voor een kwaliteitsvolle afwerking. Ze zijn de ideale oplossing voor een minutieuze bewerking en hebben een grote weerstand. Ze zijn eveneens geschikt voor meubilair, lijstwerk…

OSB is een harde en stevige constructieplaat die samengesteld is uit grote rechthoekige schaafspaanders en die aangewend kan worden in tal van toepassingen, zowel binnen als buiten. Wordt gebruikt in daken, gevelbekleding, verpakking, plankenvloeren…

Multiplex zijn platen die samengesteld zijn uit verschillende houtlatten die gekruist worden en loodrecht op elkaar gelijmd worden zodat ze een grote dimensionale stabiliteit verwerven. Het is een structurele plaat die veelvuldig gebruikt wordt zowel in gebouwen als in decoratie.

Massieve houtplaten – Beuk en eik

De uiterst efficiënte flexibele en halfharde thermische en akoestische isolatieplaten komen ook uit bossen die op duurzame en verantwoorde wijze beheerd worden.