Skip to content


Isolatie

L'isolation d'une habitation

De isolatie van een woonhuis

Gezien de steeds maar stijgende prijzen van fossiele brandstoffen is isolatie vandaag een centraal aandachtspunt. Welke isolatie moet je kiezen?

Akoestische isolatie
Thermische isolatie
Bescherming tegen de zomerwarmte
Het volledige isolatiegamma

Wij hebben een aantal criteria weerhouden die ons sturen bij het geven van advies en je kunnen helpen om je keuze te maken: de ecologische kenmerken en duurzaamheid van de producten en een gezond binnenshuis.

De huidige en toekomstige levensomstandigheden maken het noodzakelijk om bij een keuze eveneens aan de impact te denken voor zowel het milieu als de samenleving en de economie. De aard van de materialen hebben gevolgen voor de gezondheid en het thermisch comfort.

Meer informatie vind je hierover via verschillende kanalen:

Labels: Nature Plus, CO2 reduced, WWF climate group, Öko Test, FSC, PEFC, Het Europese ecolabel, VIBE, Blaue Engel, Sentinel-Haus, infolabel.be

Websites: woodforum.be , houtinfobois.be , cluster-ecobuild.be , batirsain.org, ecoconso.be , mescoursespourlaplanète.org , duurzamenontwikkeling.be , défipourlaterre.org , duurzaam-bouwen.be , natpro.be , fair-timber.be , pefc.be, indoorpol.be, sante-environnement.be, ceres.fapse.ulg.ac.be , habitat-sante.org

Openbare instellingen – Oivo, Réseau Eco-Consommation, Inserm, Groene Ambulance

De gedetailleerde technische fiches bij de producten – Leveranciers, WTCB, CSTB.

Lochten & Germeau staat voor unieke materialen en een gepast advies voor de plaatsing en om de juiste keuze te maken wat betreft isolatie.