Skip to content

      Welcom !

ZOMEROPENINGSUREN

Van 15 juli tot en met 18 augustus 2019

7 U  - 12 U 30   en  13 U 30 - 15 U 30

Lochten & Germeau “Ecodynamische onderneming”

Het Brussels Institut voor Milieubeheer heeft op 2 februari 2010 het label “Ecodynamische onderneming” toegekend aan Lochten & Germeau.

Het gaat om een echt mobilisatieprojekt voor het voltallige personeel van onze onderneming daart het niet allen aanmoedigt maar ook de verwezenlijkte inspanningen beloont

  • Langs de ene kant door het aanmoedigen van het gebruik van leefmilieubewuste materialen, zoals b.v. hout met certificaat, panelen “zero formaldéhyde”, natuurlijk isolatiemateriaal,
  • Langs de andere kant, goed beheer van afval en van de verplaatsingen, verbuik van energie of het rationeel gebruik van gronstoffen.

Dit label moet Uw vertrouwen in Lochten & Germeau versterken, aangezien de verscherpte bevoegdheid in kwaliteits en leefmilieubewuste materialen herkend is.

Ons personeel staat paraat in onze 2 sites, Schaarbeek en Vorst, om U te oriënteren bij Uw keuzes, U te helpen bij het ontdekken van de beste groene produkten en U zoveel mogelijk slimme raad te geven.

L&G beschikt nu over een automatische opdeelzaag voor planken

We popelden van ongeduld om deze nieuwe ultra-efficiënte machine te installeren. De automatische, elektronisch bestuurbare opdeelzaag voor planken is eindelijk in gebruik!

Deze opdeelzaag (van het merk Mayer) is krachtig en betrouwbaar. Haar precisie en kwaliteit gingen als een vuurtje de wereld rond. Bij elke applicatie hoort een gepaste zaag, die in werking gesteld wordt aan de hand van een eenvoudige manipulatie, een moderne besturingstechniek en een modulaire constructie en bovenal, secuur maatwerk.

Zo kunnen wij 100% ingaan op de meest uiteenlopende wensen van onze klanten.

Wat is het FSC®-label?

Alle producten die door het FSC®-label gemerkt worden, zijn gegarandeerd geproduceerd uit hout dat afkomstig is uit bossen die beheerd worden volgens de FSC®-normen. Dit bosbeheer beantwoordt aan drie voorwaarden:

•    rekening houden met het milieu;

•    respect voor de sociale rechten van de plaatselijke gemeenschappen en de bosarbeiders;

•    economisch haalbaar.

Wat is de FSC®?

FSC staat voor Forest Stewardship Council. Het is een internationale, onafhankelijke niet-gouvernementele non-profit organisatie. Zij werd in 1993 opgericht door boseigenaars, de houtsector, sociale bewegingen en milieuorganisaties. Het doel van de FSC® is streven naar verantwoord bosbeheer wereldwijd. Momenteel is de FSC® het enige label voor een correct bosbeheer dat de steun krijgt van alle milieuorganisaties.

De FSC® ijvert voor verantwoord bosbeheer door:

•    bossen te certificeren aan de hand van een reeks strikte principes en criteria

•    hout te labelen dan afkomstig is uit die bossen

De FSC® is een kwaliteitsmerk. Het FSC®-certificaat staat garant voor een verantwoord bosbeheer.

Hoe herken je FSC®-hout?

FSC®-hout is herkenbaar aan het FSC®-logo. Indien dit niet het geval is (een logo op het hout zelf is niet verplicht), moet op de factuur duidelijk vermeld staan dat het om hout gaat dat door de FSC® gelabeld werd.*

* bron WWF.be

BambooTouch

Bamboeproductie

Bamboe is een onuitputtelijke natuurlijke grondstof met uitzonderlijke fysieke eigenschappen.
Het is een ecologische en hernieuwbare materie die een oplossing biedt voor de ontbossing die wereldwijd aan de gang is. Omdat wij allen bekommerd zijn om de bescherming van het milieu, opteren we voor BambooTouch, een reeks ecologische producten die geen gevaar betekenen voor het evenwicht van onze planeet. Een volledig gamma van bamboeparket en -panelen