Skip to content


Producten

Materiaal kiezen om je leefruimte te bouwen, te renoveren of te verbeteren gaat gepaard met een reeks overwegingen omtrent esthetische, economische, ecologische aspecten en duurzaamheid.

De hoofdactiviteit van Lochten & Germeau is de commercialisering van hout in al zijn vormen: massief, onbehandeld of geschaafd, samengesteld, multiplex of gelijmd gelamelleerd. Hout is niet alleen een licht en sterk materiaal maar heeft ook het voordeel een natuurlijke grondstof te zijn ecologisch afbreekbaar en dus hernieuwbaar. Hout draagt bij tot de absorptie en de opslag van CO2 en vergt weinig energie in de verschillende verwerkingsfases. Bovendien kan houtafval gerecycleerd of nuttig toegepast worden zonder dat het milieu hieronder lijdt.

Het aanbod is zeer uitgebreid: balken, gevelbekleding, panelen, parket, deuren en ramen… Dat alles beschikbaar in plaatselijke en Europese houtsoorten, van loofbomen en harsbomen. Een aantal producten zijn ook beschikbaar in exotische houtsoorten.

Onze gecertificeerde producten

Onze gecertificeerde producten

Levering in Vorst

Onze filiaal in Vorst

Een uitgebreid gamma panelen

Een uitgebreid gamma panelen

Een uitgebreid gamma panelen

Ons aanbod bestaat uit balken, gevelbekleding, panelen, parket, deuren en ramen, gemaakt uit lokale en Europese houtsoorten, loofboom- en naaldboomhout. Enkele producten zijn tevens beschikbaar in een aantal exotische houtsoorten. Naast hout, bevat onze catalogus ook een gamma met gelabelde en milieuvriendelijke materialen, zoals:

- thermische isolatie (warm en koud) en akoestische isolatie voor onderdaken, vloeren, bintwerk, wanden en buitenmuren: panelen in  houtvezel, vlas.

- ecologische afwerkings- en onderhoudsproducten: verf, oliebeits, producten voor houtbehandeling, olie voor parket.

Specialisten staan ter beschikking om in te spelen op uw specifieke wensen en vragen, in het bijzonder over de nieuwe normen met betrekking tot thermische isolatie in renovatie en nieuwbouw.

Naast deze gamma’s worden er ook andere bouwmaterialen aangeboden: materialen op basis van gips, schrijnwerk in composiet hout-aluminium, waterdichte producten…

Lijst van al onze ecologische materialen